Снимка: Impact Press Group
fallback

Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура", цитирани от Нова телевизия.

Oще по темата
Стана ясно още, че композицията е била управлявана от помощник-машиниста.

По-рано през деня министърът на транспорта Данаил Папазов разкри, че машинистът е изключително опитен, докато помощник-машинистът само от няколко седмици имал право да управлява влак под надзор.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев също потвърди, че най-вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост на влака.

Около 2 млн. лева ще са щетите след влаковия инцидент. Наблизо е имало река и е можело да стане много по-тежка трагедия, ако влакът е паднал от моста в нея.

Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 9 години

Е щото сме много напред...... в западна Европа влаковете се движат с 300 и нямат проблеми, тука сложили ограничение 40, карал със 100 и се преобърнал.... втф, ние сме 60 години назад майка му.

101

Полтъргайст

преди 9 години

До 119Кви 50-60 тона .Ако това е бил ДИЗЕЛЯК от СТАРИТЕ от ТАТОВО и ПРЕДИ ТАТОВО ВРЕМЕ тези ДОБИЧЕТА са по 100 и МАЙНАТА СИ ТОНА баце - 2000-та пътувах до на един приятел селото със ТАКЪВ ЛОКОМОТИВ и НАШИТЕ МЕСТА бяха НА ПЪРВИЯ ВАГОН зад ЛОКОМОТИВА и МОЖАХ да го огледам доста добре - по спомен нещо от сорта на 138 ТОНА тегло маркирано на НЕГО видях .Тва ако дерейлира СЪС 100 И СЕ ЗАБИЕ ВЪВ ВАГОН ЩЕ ИМА САМО КАША ДА ВАДЯТ ОТ ВАГОНА ........

Честито на форумните ЖП специалисти, разкриха поредната конспирация. Властите, заедно със зелените малки човечета и Мосад, в сътрудничество с ЦРУ МИ6, са организирали катастрофата и сега замазват. Тайно са извикали специалиста Алф от планетата Мелмак, за да манипулира скоростомера на влака. В това активно манипулативно мероприятие участие имат и КГБ, МИТ и други тайни служби. Целта е била да се убие просяка Гошо, който пътувал към баба си в Каспичан и за когото имало сведения, че е агент на НЛО.

fallback