Снимка: Impact Press Group
fallback

Загиналият при влаковата катастрофа машинист е 38-годишният Венко Тодоров от Локомотивното депо в Пловдив, съобщи Димитър Гергов, председател на синдикалната организация на депото в Пловдив пред радио „Фокус-Пловдив“.

Oще по темата

По думите му загиналият е бил в системата от 1998 година.

Според машинистите е малко вероятно инцидентът да е станал, защото на Тодоров му е станало лошо. „Това е нeвъзможно, тъй като в такива случаи той трябва да е бъде сменен от колегата му, вторият машинист, който също е бил в локомотива“, посочи Гергов.

Засега съмненията падат върху релсовия път, който е нов и високата скорост на влака.

Същевременно от областната дирекция на МВР Стара Загора информират, че багажът на пътувалите в дерайлиралия влак София-Варна е поет за съхранение и се пази в сградата на Районно управление "Транспортна полиция"  - Стара Загора.

Сградата се намира на адрес улица "Герасим Папазчев" №24 /в близост до ж.п. гара Стара Загора/. Пътниците могат да получат повече информация за своя багаж и на телефон: 042 622 322.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Стойчо

преди 5 години

И, ако не е работела сигнализацията, би трябвало машинистите това да го забележат, да спрат и да докладват за неизправността и да получат указание дали да продължават и какво следва, а те явно са пренебрегнали тези работи и резултатът е този.

18

Стойчо

преди 5 години

Ако това е реална снимка от мястото където е станала катастрофата, явно железния път няма вина. Това са нови релси и нови стрелки които са стабилни и позволяват да се минава през тях и с над 150 км/ч стига да не е с отклонение. Тук явно става дума за груба грешка на машинистите. Коловозът е бил с отклонение и там допустимата скорост е 40 км/ч те са минали с доста по-голяма скорост, а и от клипа който е заснет от любителска камера се вижда, че наистина влака се движи с голяма скорост.

17

Иван Европееца

преди 9 години

До Тито"благодарско на ромите, доказали се в случая, като съвестни български граждани."Няма да крадем вагон с пътници, помогнахме им да слязат от желязото . Благодаря, че се спряхте на нашата гара .

fallback