Кирил Рашков. Снимка: архив, БулФото
fallback

Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” само един от тримата задържани паралелно с Кирил Рашков в Пловдив. Мъжът на име Радослав е продал 2 килограма и 700 грама амфетамини на стойност над 80 хиляди лева.

Oще по темата
Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

В късния следобед в петък Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за контрабанда срещу Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. Установено е, че силно действащото отровно вещество е било държано и транспортирано от Рашков с цел търговия. Ромският бизнесмен е приет в болница със съмнение за инфаркт, но след преглед е установено, че е в добро здравословно състояние.

Според експерти честа практика била живакът да се продава на онкоболни лица с обещание, че ще се излекуват. Повечето хора обаче не взимат предвид, че веществото е отровно. Рашков е пренесъл стоката си през граничен пункт „Капитан Андреево”.

„Наказанието по закон е от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба до 100 хиляди лева”, съобщи пред Dnes.bg прокурор Галина Андреева.

Мраморната семейната къща на Рашкови в центъра на Пловдив е обезопасена със специална ограда. Роднините на Кирил Рашков не бяха особено дружелюбни след вчерашните обиски и гонеха журналистите от тротоара пред имота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Деси

преди 9 години

Направо ми се повръща от тоя

23

Анонимен

преди 9 години

toz CAR GERBERAS MAI

22

Тлъб

преди 9 години

Лечение със живак си е чиста евтаназия

fallback