Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че армията е осигурена финансово до края на годината, но с „известна доза условност“.

„Бюджетът е в рамките на 1 млрд. и 45 млн. лева, плюс допълнителните целеви 20 млн., които вече осигурихме. Имах очакването и силно се надявам това да бъде потвърдено и при едно ново, което и да е, правителство за още едни целеви 20 млн.“, посочи Найденов, цитиран от БТА.

Той добави, че е очаквал средства, които да бъдат отпуснати за дейности, свързани с освобождаване на радиочестотен спектър. Министърът посочи, че не знае какво ще се случи до края на годината и изрази надежда, че очакванията на армията и министерството за осигуряване на необходимите средства ще бъдат оправдани.

Пред журналисти в Бургас Найденов заяви, че приключилият преглед на бюджетните разчети и прогнози до 2018 г. не го прави оптимист.

По думите му, ако не бъде осигурен минимум 1,5% от бюджета на страната за нуждите на отбраната, това няма да позволи реализирането на онези проекти и създаването на онези оперативни способности, които са ангажимент пред българските граждани и партньорите ни.

Министърът на отбраната, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и други високопоставени офицери наблюдаваха днес от борда на фрегатата "Верни" демонстрациите в Деня за високопоставени гости в рамките на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2014".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

не мога да разбера защо нашите съюзници -американците не ни продават оръжие не преференциални цени

13

ebb

преди 9 години

аха армията,а парите за оградката къде отидоха ??май-жената на мая ги гепна

12

Анонимен

преди 9 години

КАКВА АРМИЯ ИМАТЕ ВИЕ БЕ ШЕПА КОМЕДИАНТИ?ВИЕ СТЕ ПО ЗЛЕ И ОТ УКАИНСКАтА АРМИЯ.240 ЛОЕНИ ТОПКИ В ПАРЛАМЕНА МАЗНИЦИ.АКО НАРОДА ВИ МЕТНЕ ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ,КАКТО МАФИОТА БОРИСОВ ЗАПЛАШВАШЕ ЕДНО МОМЧЕ В ТЕЛЕФОНЕН АЗГОВОР И НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА МАФИОТА ЗА ЗАПЛАХА.АРМИЯТА Я УНИЩОЖИХА КУЧЕТАТА И БЕСОВЕТЕ КОИТО 25 ГОДИНИ КРАДОХА И УНИЩОЖИХА ИКОНОМИКАТА И ВСИЧКИ ЗАВОДИ НА БЪЛАРИЯ ТЪРСЕТЕ СМЕТКА НА ВСИЧКИ БОГАТАШИ И ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО СЕА СА БИЗНЕСМЕНИ,РАБОТОДАТЕЛИ И ИНВЕСТИТОРИ КОИТО ВИ МЪЧАТ С ПОДАЯНИЯ

fallback