Снимка: архив Булфото

Петима души са ранени след тежък сблъсък на две коли между село Железница и град Симитли. Поредната катастрофа през последното денонощие стана около 16,20 часа.

Софийски "Фолксваген Пасат" и благоевградско "Пежо" са се ударили челно, а сблъсъкът е бил на 500 метра след село Железница в посока Симитли. По първоначални данни причина за инцидента е неправилно изпреварване.

Петима пострадаха - четирима младежи от Благоевград, пътуващи в единия автомобил и по-възрастен мъж, управлявал другата кола. Най-тежко ранен, със счупени прешлени и наранявания по гръдния кош, е възрастният мъж от София, който най-вероятно ще бъде транспортиран до „Пирогов”. Под лекарско наблюдение в отделението по хирургия в благоевградската болница ще остане младият шофьор от Благоевград. Спътничките му са прегледани и освободени. Те са само с охлузни рани и силна уплаха.

Още по темата
Временно беше ограничено движението по път І-1 Благоевград – Кулата при км 372, след отклонението за с. Железница.  Малко след 18 ч. Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че движението е възстановено.

Петима души загинаха в последните часове при две различни катастрофи в Пловдивско.

Както Dnes.bg писа, тежка катастрофа уби четирима малко след полунощ на пътя между село Бяла река и Хасково. Два леки автомобила "Фолксваген Шаран" и "Тойота Корола" са се сблъскали челно. При удара са загинали 39-годишен димитровградчанин и 24-годишен пловдивчанин.

На път за болницата е починал 39-годишен мъж от Пловдив. Тежко ранена 34-годишна жена е починала от травмите си в Университетската болница в Пловдив.

Снощи около 22 часа край Първомай при сблъсък на два автомобила загина 19-годишно момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase