Снимка: Булфото, архив
fallback

Започна изплащането на помощи за пострадалите от наводнението в квартал „Аспарухово”, които бяха гласувани от местния парламент.

Oще по темата
405 домакинства ще получат по 300 лева.

Около 3,600 млн. лева са аварийно-възстановителни работи, които са остойностени към момента. Допълнително е подадена справка и за необходимите средства по отношение на възстановителни работи по инфраструктура, укрепване на новообразувалите се свлачища, както и по изграждането на двата охранителни канала - източен и западен, по улиците „Моряшка” и „Горна студена” в квартала, съобщи кметът на Варна Иван Портних, цитиран от „Фокус“.

Това са проекти, правени през 80-те години и последно са актуализирани през 2006 година, с които е кандидатствано, но до момента не са намерили финансиране.

Общата им стойност е около 19 млн. лева. Тези остойностявания са направени индикативно на база идейни проекти в по-голямата си част.

Екипи на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" са на място в кв. „Аспарухово” във Варна от няколко дни и правят сондажи в различни зони на района, където се проявиха свлачищни процеси, вследствие на бедствието.

„Безопасността на хората в случая е най-важното нещо и ще направим всичко необходимо тя да бъде гарантирана в максимална степен”, допълни Иван Портних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

lydia

преди 9 години

lyd narot ;

1

Анонимен

преди 9 години

абе вие луди ли сте 300лв така и Бойко дава у Бисер по 300лв безочие

fallback