fallback

Общ преглед

В края на месец юни двама българи - Валентин Дойчинов и Иван Монев, потеглиха на нестандартно околосветско пътешествие от Прага. Любопитното е, че нашенците са избрали да пропътуват хиляди километри със стара „Шкода“.

Днес те преминаха за кратко и спряха в Сливен, съобщава агенция "Булфото".

Оттук двамата ще продължат по трасето Гърция, Турция, Грузия, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Китай, Австралия, Чили, Аржентина, Боливия, Перу, Бразилия, Колумбия, Панама, Коста Рика, Хондурас, Гватемала, Мексико, САЩ, Португалия, Испания, Мароко, Западна Сахара, Гибралтар, Франция, Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Австрия, Германия и ще завършат обиколката си на петте континента отново в Прага.

Автомобилът, който са избрали за тежката задача двамата собственици на ретро автомобили, е Шкода 136 Рапид, модел 1987 г.

Валентин Дойчинов е от Сливен и е председател на Ретро автомобилен клуб „Туида класик“. Иван Монев пък живее в Прага, където има свой бизнес. Той е любител и собственик на ретро автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

Еееее-х, И аз съм много доволен от Първият си автомобил- Трабант 601. Най-важното е ,че винаги си имах дузина презервативи на рафтчето под кормилото. Яки, здрави, твърди и големи...... Пък сега ,нова немска кола, в жапката гинко билбоа..... и простамол.

18

Фен на Шкода

преди 9 години

Чудесен автомобил са си избрали хората! Този модел е много добър и е с 5 предавки, което позволява с тази шкода да се придвижва с доста прилична скорост. Все още бих искал да си купя една такава ако ми падне от някъде запазена. Карал съм много време 120 L и мога да говоря много за този модел и само хубави неща. А колко приятни иживявания ми е предоставила... Който познава тези модели на Шкода, знае че е много добра кола. Много добро поведение на пътя, конструктията е като на Порше, от 70-те год

17

Анонимен

преди 9 години

Шкодилака навява спомени.

fallback