Снимка: Архив, Булфото
fallback

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишно момиче на спирка в Пловдив, се призна за виновен. Това съобщи за Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев.

Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата, при която тежко пострада ученичката от Руската гимназия в Пловдив Катерина Матеева.

Скоростта на гръцкия гражданин е била 98 километра в час, а другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

„Наказанието, което се предвижда, е от пробация до 3 години затвор”, поясни прокурор Илиев.

Въпреки че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи.

До два дни ще бъде внесено и делото в съда.

Заради катастрофата, 16-годишната Катя е с два счупени крака, спукан таз и продължава да лежи в пловдивската болница. Нейни съученици събраха средства след благотворителен концерт, които ще се използват за рехабилитацията на ученичката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

nqkoq

преди 9 години

Do jivot ne samo 3 godini

15

набюдател

преди 9 години

аз не разбирам защо се събират пари и се шуми толкова много за пари пари като въпросният водач има сключена застраховка Гражданска отговорност ???Защо никой не коментира това че застраховките са достатъчно скъпи за да събираме пари за пострадалите!!!Потърсете там парите не чакайте милостинята от хорара и видиш ли ти каква трагедия станало ,,,

14

Анонимен

преди 9 години

до 13, пич, не се отваряи, много правилно си го е написал сАдий, защото са ПОСАДЕНИ и за нищо не стават, ако бяха сЪдий, щяха да отсъдят правилно, но в случая са си чисти парашутисти спуснати от някъде да вършат НИЩО.

fallback