Общ преглед

В продължение на 4 дни в Дряново се проведе първия по рода си "Колю Фичето Фест 2014", който събра на едно място десетки ентусиазирани млади хора.

Празникът премина под мотото "Да оставим нещо след себе си, с което децата ни да се гордеят" и в неговата организация участваха над 50 души, съобщават организаторите от "Мога – Дряново“ и НЧ "Дряновска пробуда-2008“.

Началото на проведения в края на юни фест бе поставено преди близо година, когато група млади хора почистиха и изрисуваха 5-метрова картина на уста Колю Фичето в град Дряново. Прекрасната рисунка на бележития български строител зае мястото на старите графити, с които бе отрупана подпорната стена до историческия мост, строен от майстор Колю Фичето.

В рамките на четирите дни на фестивала тази година графити артистите от „140 идеи“, заедно с младите хора, се завърнаха и оставиха след себе си 30-метровата стена изцяло преобразена.

На различни части от Стената артистите изрисуваха различни ниши, които отразяват строителството на майстора и представят някои от основните негови ценности, като събирането на хората, силата на българския дух и вниманието към детайла и съвършенството, отчитат организаторите на феста.

Във фестивала имаше забавление и за най-малките, които оставиха след себе си рисунки и построиха 3D пъзели на известни исторически обекти в България като Рилския манастир, Белоградчишките скали, Храм-паметникът "Александър Невски" и други.

А вие се насладете на духа на Дряново в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар