Снимка: Impact Press Group
fallback

До броени дни ще бъде готова оградата на южната ни граница с Турция, обяви военният министър Ангел Найденов, който участва в тържествена церемония по случай приемането на длъжност на новия началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Oще по темата
"Няма друга структура, която да е или да беше в състояние да изгради за 4 месеца защитното съоръжение, от които 2 месеца преминаха в постоянни дъждове. Ние сме на броени дни от завършване на това значително съоръжение за Българската армия, необходимо за сигурността на България ”, посочи той.
 
Изграждането на оградата по границата с Турция бе наложено заради сериозният бежански поток от Сирия през есента на миналата година. В последствие обаче възникна скандал за цената на оградата.

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните. Самият Ангел Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

В днешния си брой вестник "Труд" публикува информация, че към момента Българската армия е направила 944 835 лева разходи за оградата. Една трета от средствата са отишли за бензин (42 817 литра) и за дизелово гориво (82 546 литра) – 334 260 лева. От последните отчети на Сухопътните войски, които изпълняват обекта, се вижда, че амбицията им е да положат изцяло телените ограждения от типа“бруно“до 10 юли.

Въпреки това от Сухопътни войски отчитат, че досега са изкопали фундаменти за колони в разстояние от 24 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

aas

преди 9 години

Te i bejancite ne iskat da stoqt tuk

43

чичи

преди 9 години

Давайте ход, остават само още няколко стотин километра ! Откъм гърчулята изобщо не се и наблюдава, а там влизат над 100000 годишно! Забравете Шенгена на Цв цв, той само мазно блееше, да оправдае парите от ЕС!

42

Анонимен

преди 9 години

Сбиване в бежанския лагер в столичния квартал Овча купел завърши с един ранен. Конфликтът е възникнал този следобед между двама от настанените. Все още не е ясна причината, съобщава bTV.Да вземат да депортират цялата нелегална ***, защото е въпрос на време да започнат да посягат и на българи!

fallback