Снимка: Булфото
fallback

Над 30 милиона лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата във Варненска област. Това показа проверка на областната администрация след пороя на 19 юни, съобщи БНР.

Към момента 120 къщи във варненския квартал „Аспарухово" са евакуирани. В тях живеят над 1000 души, съобщи кметът Иван Портних. Постройките са с конструктивни нарушения или се намират в свлачищни зони.
Общо до момента са издадени 132 заповеди за евакуация.

Oще по темата
Продължава и работата на комисиите, които оценяват опасността на сградите, възложено е и геоложко проучване за рисковете от свлачища. Екипи разчистват ниските части на Аспарухово.

Вече втори ден инфраструктурата се мие денонощно с 12 машини. Калните маси от основните булеварди са премахнати. Портних посочи, че химикалите, които се използват срещу насекоми, не са опасни за хората.
От Община Варна съобщиха, че първите фургони за настаняване на хората, напускащи опасните сгради в пострадалия от водната стихия квартал "Аспарухово", са пристигнали в града.

Осигурени от "Гражданска защита" временните жилища са оборудвани, като предстои осигуряването им с ток и вода. Очаква се да пристигнат още 12 фургона, които ще бъдат разположени по определена схема на същото място.
Към момента община Варна е осигурила места за настаняване на бедстващи хора в общински бази.
 

Повече новини от страната четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

345

преди 9 години

Като върнат 8-те милиона за "обновяването" на депутатския авто-парк, остават 22 милиона.

9

Анонимен

преди 9 години

В БГ говоренето е най на мода. Обяснява ти се нашироко колко щпло да струва .... и т.н. А когато дойде момент да се свърши нещо, то винаги се прави толкова, колкото е възможният минимум. Една седмица след потопа Варна е едно окаяно място за живеене. Нищо ново.

8

Анонимен

преди 9 години

В 120 къщи живеят над 1000 души...

fallback