Снимка: БТА
fallback

Трети ден Добрич остава в бедствено положение, съобщи секретарят на общината Румен Русев, цитиран от БТА. След падналите в следобедните часове вчера дъждове между 14 и 20 литра на квадратен метър нивото на водите на река Добричка снощи отново рязко се е покачило, но вече е нормализирано.

Oще по темата
Около 40-45 екипа от пожарникари от Добрич и редица градове в страната днес ще отводняват обществени сгради и домовете на пострадали граждани, казаха от общината.

В три трафопоста в Добрич е прекъснато електроснабдяването, съобщиха от Областния съвет по сигурност. Всички помпени станции на "ВиК" в областта вече работят нормално с изключение на "Болата" и близките селища Българево, Свети Никола и курортът "Русалка" са без вода, посочват от областния съвет.

Единствено пътят от Добрич към село Богдан - в участъка на регионалното депо, е непроходим поради отнесената настилка от придошлите води.

Във Варна ситуацията постепенно се възстановява, продължава разчистването на кв. "Аспарухово".

Във Велико Търново отмениха бедственото положение. Продължава отводняването в жилищата на хората и почистването на улици и мостове от наноси и кал. В града са създадени четири комисии, които описват щетите и разрушенията на засегнатите къщи и улици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

АНТИ ОРЕШАРСКИ

преди 9 години

При Бойко в Бисер нямаше нито една жертва.При Орешарски във Варна са десетки!

13

varg

преди 9 години

Така ли се отводнява с кофа ?

12

политолог

преди 9 години

В момента проклятието на България се казва БСП и ДПС. Тези престъпни партии си сложиха още по престъпни кадри , които изсичат гори , строят незаконно, крадат и унищожават Държавата. Тези две партии трябва да изчезнат от политиката иначе загиваме.

fallback