Снимка: Impact Press Group

Да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване в Добрич, разпоредиха премиерът Пламен Орешарски и министър Цветлин Йовчев след срещата си с кмета на града Детелина Николова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Кметът предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи.

В момента се обхожда региона, за да се събере актуална информация за нивото на водата.

Най-тежък е участъкът около автогарата.

В Добрич ще бъде предоставена допълнителна техника от съседни градове, при необходимост и военна, за справяне с бедствената ситуация след поройните дъждове, съобщи премиерът Пламен Орешарски пред журналисти.

Прогнозата е, че след обяд валежите ще спрат, но това е само прогноза и трябва да бъдем бдителни и да имаме готовност да се погрижим за хората, каза премиерът.

Орешарски допълни, че на по-късен етап ще се направи оценка на щетите и чрез фондовете за подпомагане ще се осигурят финансови средства, а ако е необходимо, ще бъдат преразпределени ресурси.

Очаква се приливна вълна, поради покачването на водата в коритото на „Суха река” по протежението на бул. „Русия” в Добрич, съобщиха по-рано от пресцентъра на полицията в града.

Оттам предупреждават гражданите, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си.

При възможност хората трябва да напуснат домовете си до нормализиране на обстановката, съветват от полицията. Има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase