Офицерският плаж във Варна. Снимка БТА
fallback

Общ преглед

Между 100 000 и 150 000 лева са щетите, които нанесе водната стихия на варненския плаж. Това съобщи днес представителят на концесионера на плажа и общински съветник от "Движение Нашият град“ Андрей Василев. Сумата засега е по първоначални данни, уточни той пред Информационна агенция "Черно море".

Отделно ще дадем още 30 000 лева за повторно подравняване на пясъка и последващо нареждане на чадърите.
Има отнесен пясък, ивицата е обсипана с пръст. На две места са се активизирали свлачища, заведение на Рибарския плаж е със затрупана кухня. Най-тежко е засегнат Офицерският плаж, описа ситуацията Андрей Василев. Има наводнени заведения и на плажа в „Аспарухово“.

Oще по темата
На плаж Варна-Централен положението също е тежко, до калните бани голяма част от пясъчната ивица е отнесена. Единствено укрепената част от ската над Алея първа, която концесионерът укрепи миналата година, е издържала на водната стихия благодарение на предприетите мерки. В тази връзка ще поискаме укрепване и на останалите свлачища над алеята, каза Василев.

Специализирана техника работи на плажната ивица и почиства резултата от водния ад. Надявам се до края на следващата седмица да приведем алеята във вид, подходящ за осъществяване на туристическа дейност, обяви Василев.

Той заяви, че почистването е за сметка на концесионера, но въпреки това ще се иска помощ от МРРБ и фондовете за екология и бедствия.

Андрей Василев за пореден път пожела част от таксата, която общината получава от концесионера, да отива за укрепване на буните. Тези съоръжения са в тежко състояние, алармира Василев.

Той разкри, че групата на „Движение Нашият град“ в Общинския съвет на града предлага останалите пари от снегопочистването на Варна да се дадат за пострадалите от водния ад в „Аспарухово“.

Ще изчакаме до извънредното заседание на общинския съвет във вторник, някои хора от общинската администрация може да поемат отговорност и подадат оставки.

Така Андрей Василев отговори на въпрос на „Черно море“ дали „Движение Нашият град“ ще настоява за търсене на персонална отговорност за бедствието в „Аспарухово“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Симонка

преди 9 години

Ще се оправи, там си е направо нищо работа. Да, няма да излезе евтино, но поне няма жертви и щетите са поправими.

16

пак лъжи

преди 9 години

тя пък една ивицааа, по-скоро останки от такава сега ще се надуват едни цифри, ще се спекулирааа...тя ясна работата

15

кмет като мед

преди 9 години

Това да им е гайлетоСега като нямат плаж ще имат кални баниС такъв кмет - такива ми ти pаботи

fallback