Снимка: БТА
fallback

По данни на Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ на територията на Териториално поделение Държавно горско стопанство (ТП ДГС) Варна и по-конкретно в местността "Джанавара", землище на кв. Аспарухово, Варна, за периода 2010-2014 г. от 186 дка държавни горски територии са отсечени 1468 кубически метра дървесина, което представлява 2 на сто от запасите от дървесина и 3 на сто от площта, което е в рамките на предвижданията на горско-стопанския план. Това съобщи пресцентърът на  Министерството на земеделието и храните.

За същия период служителите на ТП ДГС Варна са съставили 260 акта за незаконна сеч за 520 кубически метра дървесина.

Освен парични санкции има и ефективни присъди.

В териториалния обхват на Териториално поделение Държавно горско стопанство Шумен за периода 2010-2014 г. са съставени 252 акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 155 наказателни постановления. С актове са задържани 107 м3 дървесина.

В Териториално поделение Държавно горско стопанство Болярка за периода 2010-2014 г. са съставени 922 бр. акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 585 наказателни постановления. С актове са задържани 226 м3 дървесина.

От ИАГ информират още и за състоянието на два язовира в района на Бургас. На територията на Регионална дирекция по горите Бургас има два големи язовира - "Камчия" и "Ясна поляна".

В резултат на продължителните валежи, към момента и двата язовира преливат в рамките на нормалните количества. Не се очакват щети и няма опасност за населението. В чашките на двата язовира не е констатирана нерегламентирана сеч, посочват от МЗХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

живущ в района

преди 10 години

гората е почти на пълно изсечена.само когато се движиш по пътя виждаш гора но влезеш ли навътре са голи поляни.

7

kristko67

преди 10 години

Питам аз,хора докога ще ги търпиме тия гадове?Чакате или те или природно бедствие да ни изтрие от земята ли?Няма ли да направиме нещо да не ни унищожават така?

6

Анонимен

преди 10 години

Официалните данни нямат нищо общо с действителността.По официални данни навсякъде всичко е нормално винаги.

fallback