Снимка: БТА
fallback

По данни на Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ на територията на Териториално поделение Държавно горско стопанство (ТП ДГС) Варна и по-конкретно в местността "Джанавара", землище на кв. Аспарухово, Варна, за периода 2010-2014 г. от 186 дка държавни горски територии са отсечени 1468 кубически метра дървесина, което представлява 2 на сто от запасите от дървесина и 3 на сто от площта, което е в рамките на предвижданията на горско-стопанския план. Това съобщи пресцентърът на  Министерството на земеделието и храните.

За същия период служителите на ТП ДГС Варна са съставили 260 акта за незаконна сеч за 520 кубически метра дървесина.

Освен парични санкции има и ефективни присъди.

В териториалния обхват на Териториално поделение Държавно горско стопанство Шумен за периода 2010-2014 г. са съставени 252 акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 155 наказателни постановления. С актове са задържани 107 м3 дървесина.

В Териториално поделение Държавно горско стопанство Болярка за периода 2010-2014 г. са съставени 922 бр. акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 585 наказателни постановления. С актове са задържани 226 м3 дървесина.

От ИАГ информират още и за състоянието на два язовира в района на Бургас. На територията на Регионална дирекция по горите Бургас има два големи язовира - "Камчия" и "Ясна поляна".

В резултат на продължителните валежи, към момента и двата язовира преливат в рамките на нормалните количества. Не се очакват щети и няма опасност за населението. В чашките на двата язовира не е констатирана нерегламентирана сеч, посочват от МЗХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

живущ в района

преди 9 години

гората е почти на пълно изсечена.само когато се движиш по пътя виждаш гора но влезеш ли навътре са голи поляни.

7

kristko67

преди 9 години

Питам аз,хора докога ще ги търпиме тия гадове?Чакате или те или природно бедствие да ни изтрие от земята ли?Няма ли да направиме нещо да не ни унищожават така?

6

Анонимен

преди 9 години

Официалните данни нямат нищо общо с действителността.По официални данни навсякъде всичко е нормално винаги.

fallback