Снимка БТА

Еднократна помощ в размер до 325 лв. ще бъде отпусната на всички лица и домакинства, които са засегнати от бедствието във варненския квартал "Аспарухово" и във Велико Търново. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов е разпоредил да се направят оценки на засегнатите лица и домакинствата, които имат право на получаване на еднократната финансова помощ. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Дейностите ще продължат и в събота и в неделя.

По разпореждане на Адемов екипи на териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане /АСП/ и на Агенцията по заетостта /АЗ/ във Варна от рано тази сутрин оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите в града.

Още по темата
Дирекция "Социално подпомагане” във Варна е в контакт с кризисния щаб в града и общинските власти в готовност за реакция.

Дирекция "Бюро по труда” – Варна започна насочването на безработни за осъществяване на аварийно-спасителни дейности. Вече са изпратени 30 души и при необходимост ще бъдат насочени още.

При нужда ще бъдат командировани социални работници от останалата част на страната.

Същите експедитивни действия за оказване на помощ и извършване на социални оценки се предприемат от териториалните структури на двете агенции и в други засегнати от водната стихия райони – Софийска област, Килифарево и Дебелец (област Велико Търново), Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase