Потопът във Варна. Снимка Булфото
fallback

От 2-3 години в местността Джанавара в квартал "Аспарухово" се извършва незаконна сеч, съобщи пред БНР общинският съветник във Варна Костадин Костадинов. той добави, че е предупреждавал за това, но нито полицията, нито прокуратурата, нито Горското управление са реагирали на сигналите му.

По думите на Костадинов ромите в Джанавара през зимата се отопляват основно, като изсичат дърветата в местността. Според него старата гора там вече не съществува.

Oще по темата
От горското стопанство казали на Костадинов, че за района имат само един служител, който многократно е бил заплашван от ромите с бой, а са му посягали и с брадви.

„Всички са виждали циганските каруци с незаконно изсечени дървета. Те минаваха буквално пред районното, кварталът е малък и това се виждаше от всички“, допълни той.

Според Костадинов причината за случилото се вчера в "Аспарухово" е комплексна.

„Първо, огромният дъжд, второ - обезлесената гора и свлачище, и трето - задръстени с боклуци дерета отново от тези цигани“, обобщи общинският съветник.

Костадинов добави, че жители на квартала също са подавали сигнали за нарушенията, споменати от него. Той припомни, че е подавал сигнали и за незаконното строителство.

Общинският съвеник смята обаче, че тази трагедия може да се повтори, защото същия идентичен казус го има в циганското село Каменар, което е от другата страна на канала, над Варна.

„Също имаше гора, която вече я няма. Целият склон под селото вече е превърнат в почти урбанизиран район“, каза той и допълни, че е сигнализирал и за ситуацията в Каменар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

вени

преди 9 години

Не мога да проумея едно - как едно басеинче, имащо ролята на водно огледало и интериор към лятната градина на ресторант, изкара очите на общинарите от незаконно строителство, които не мирясаха докато не го премахнем (като не се задоволиха просто да го източим и покрием с дървени плоскости, а трябваше да дадем над 3000лв. за пръст и камиони за да го засипем и унищожим), а никой от същите тези господа не отиде до Аспарухово да премахне една незаконна къща.... Странни парадокси се получават в нашата мила Родина....

25

Анонимен

преди 9 години

До до 26Пак се отплесна!!! Коя е първопричината а не кой ще сърба попарата??? Причината е конфигурация 15/15 и *** на държавата с помоща на Овшорналиев и с подкрепата на БСП-ДПС-ДС. А това, че Кметовете на общини имат отговорности всякъкви а права никакви и ресурс ограничен ти го казвам от собствен опит защото съм бил на този пост!! Децентрализацията на власта е само в графа задължения и отговорности друго немаааааа!!!

24

Анонимен

преди 9 години

До НаблюдателенАз също съм родопчанин и това което казваш е абсолютната истина! 2005г. потопа също бе причинен от секачите на ДПС защото износът за Гърция е на тон а не на кубик и оставяха дървения материал в реките и деретата за да напои!! Господ гледа и ни наказва, но ние сме късопаметни и не помним а кат дойдат избори 70% не гласуват и схемата 15/15 ги връща във власта!!! После ривем!!!!

fallback