Митрополит Йоан отслужва панихида за загиналите във Варна. Снимка Булфото

Съболезнования по повод жертвите от пороя във Варна поднесоха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

В послание към варненци след сполетялото ги бедствие митрополит Йоан казва, че от все сърце отправя молитви към Всеподателя Бога да приеме в селенията на праведните душите на загиналите наши братя и сестри, съобщават от митрополията.

Още по темата
"На техните близки да даде утешение, позовавайки се на св. ап. Павел да бъдем Господни и в смъртта: „Знаем, че когато земното наше жилище, тая хижа, се разруши, ние имаме от Бога дом на небесата, жилище, неръкотворно, вечно" (II Кор. 5:1). На ранените и пострадалите, призоваваме Божията милост и утеха в този труден момент, както от наше име, така и от името на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и Митрополит Софийски, и досточтимите архиерей-членове на Св. Синод. Призоваваме всички всечестни братя и сестри да окажат съдействие според силите си на нуждаещите се. От енорията на Морския храм „Св. Николай Чудотворец” и Духовно-просветния център са подготвили топла храна за нуждаещите се, която се раздава съвместно с Българския Червен Кръст на мястото на бедствието. Нека в тези дни, изпълнени с печал, да се обединим в надеждата, която при никакви страдания, нито самия гроб ще ни даде, утеха чрез вярата в Христа Иисуса”, се посочва в обръщението на митрополита.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи също поднесе съболезнованията си на областния управител на Варна Иван Великов и кмета Иван Портних по повод природното бедствие. Той изрази съчувствие към цялата варненска общественост и опечалените семейства и им пожела търпение, а на пострадалите скорошно възстановяване. 

Мюфтийството във Варна организира дарителска кампания за подкрепа на опечалените семействата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase