Снимка: архив, БТА

Да бъдат почистени училищата и детските градини е първото, което трябва да бъде направено в кризисната ситуация във Варна, смята зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Той съобщи, че от централата на ГЕРБ ще бъде направена комуникация с всички кметове от партията, които вече се обадили и разговаряли с лидера Бойко Борисов.

Цветанов ще разговаря с кмета на Варна Иван Портних и общинския щаб, за да се види какво е нужно на хората в пострадалия от пороите кв. „Аспарухово“.

Още по темата
Депутатът съобщи, че една фирма е заявила готовност да предостави минерална вода.

„Ще направим организация да видим какви са възможностите на наши кметове, на нашите организации и структури, екипирани доброволци, да отидат на място и да се включат в тези възстановителни дейности“, каза той.

Цветанов подчерта, че това ще става с „с пълната синхронизация на местната власт“, защото няма необходимост от създаването на допълнителен хаос.

Според него няма канализация, която да издържи на големия водосбор след обилните дъждове. По-добре е да си синхронизираме действията, да работим и да помогнем на тези хора, призова Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase