Снимка: Булфото
fallback

Мечка е нападнала и убила селскостопански животни в района на смолянското село Планинско, съобщиха от РИОСВ- Смолян.

Комисия от експерти от инспекцията ще изчисли общия размер на обезщетението, което ще бъде изплатено на собственика на животните. Това е пети случай на нападение от мечки в област Смолян от началото на май според данни на РИОСВ.

Oще по темата
Служители на "Група за бързо реагиране" при РИОСВ са направили оглед на мястото на нападението и са установили, че са убити две агнета и овен, ранени са две овце, а още две животни от стадото са в неизвестност. Мечката е нападнала стадото на паша в пределите на самото село.

Експерти от екоинспекцията са раздали на жителите на Планинско спрейове против нападения от мечки, както и брошури с информация как да се действа при среща със защитения хищник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

tinqna 19

преди 9 години

ovena e zaginal zashtoto e trygnal da zashtitava stadoto ... dano se prerodi na po dobro mqsto.... tova e i rolqta mu da pazi do smurt semeistvoto si i daje pred po golqm vrag da ne izpitva strah ... istinski majkar ! a bylgarskite muje te izostavqt za edna rakia i fliorca hvarlqshta giubeci

17

Анонимен

преди 9 години

И мечките в тая държава умряха от глад, щом са започнали да влизат в селата.

16

Анонимен

преди 9 години

Звучи като прякор на батка от комунистическия преход, скоро друго домашно животно дължащо пари на някоя партия може да се окаже в заглавието с анализ на юристи оправдаващи неизбежната самозащита на 10 въоръжени Бройлера събудени от рязкото повишение на атмосферносто налягане и ще сане ясно, че Мечката е бил в служител на Барометъра, който е решил да го предаде, за да не го свържат с Тиквата и Гейа, заради добрите му връзки с *** Факатисти

fallback