Снимка: архив, Impact Press Group

Състоянието на двамата мъже, които бяха ранени в катастрофата с товарен влак край с. Куртово Конаре този следобед, е критично. Това съобщиха за БТА от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

За живота на 23-годишния шофьор и 48-годишния му спътник се борят два екипа на Клиниката по анестезилогия, реанимация и интензивно лечение /КАРИЛ/, допълниха от болницата.

И двамата са с разкъсно-контузни рани и фрактури по цялото тяло. В Спешна хирургия раните им са обработени, а кръвотечението е спряно. Направени са им изследвания, снимани са на скенер, за да се уточни видът на травмите, обясниха от УМБАЛ "Св. Георги".

По-възрастният мъж вероятно ще бъде транспортиран в Специална хирургия, където се лекуват гръдно-коремни травми.

Както Dnes.bg съобщи, двамата мъже са пътували с микробус и в 14.30 ч. на прелеза на край с. Куртово Конаре са се блъснали в преминаващ товарен влак. Бусът е пресякъл прелеза, който имал звукова и светлинна сигнализация, но нямал бариери.

Това не е първият такъв случай при нас от началото на годината, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги". Оттам добавиха, че следващите 3-4 дни ще са критични за живота на двамата ранени мъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase