Мястото на инцидента в Стара Загора. Снимка БТА
fallback

Хиляди старозагорци покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където снощи загина под автомобилни гуми 4-годишният Паоло.

Oще по темата
44-годишният шофьор, виновен за смъртта на детето в Стара Загора, е настанен в неврохирургичното отделение на старозагорската болница, защото след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, са съобщили от прокуратурата за БТА.

Днес на мястото на трагедията цветя положи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Злополуката е станала вчера около 18.54 часа. Паоло и близначката му Анжела са карали велосипеди един до друг на пешеходната зона, а до тях са били родителите им. 44-годишният Георги Сапунджиев, който е бил зад волана на лек автомобил "Ленд Роувър", влязъл в кръстовището на улица "Кольо Ганчев" с улица "Цар Симеон Велики", която е пешеходна зона, предприел забранен завой и блъснал детето.

По думите на Димо Димов от Сдружение "Самаряни" - родител на третокласник от училището, което е на метри от мястото на трагичния инцидент, това е честа маневра, която се прави на това място.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че се очаква следобед да бъде повдигнато обвинение на шофьора. Срещу него е образувано предварително производство, назначени са и експертизи.

По инициатива на администратора на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора" Йордан Йорданов започна подписка с искане за промяна на транспортната схема в центъра на Стара Загора.

Семейството на бизнесмена Иван Иванов е чакало 16 години рожбите си, разказа областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която снощи е била на мястото на злополуката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Ей

преди 9 години

Пак ти казвам: Нормалния човек не си мисли, че е господ на пътя, не се прави на велик! Повече толерантност на пътя и внимание. Това важи за всеки! Лекаря, ако по погрешка даде грешна диагноза - е убиец, нали? КАТ пуснаха Ставински да кара пиян и малко след това какво стана? Всеки е отговорен за постъпките си! Когато селянина пали старнища не иска да направи пожар, нали? Иска зелена трева за овцете. Ама, ако в пожара изгори нечия къща? Кой е виновен? И тоя - просто обратен искал да направи...

205

Ей

преди 9 години

До АнонименНе ми излизай с тия въртели! Шофирам от 10 години - активно. Спазвам правилата и винаги - ти разбираш ли - винаги спирам на пешеходци! Имал съм актове, но за дребни нарушения. Нормален човек в подобно положение няма да влезне. Аз по пешеходни зони не влизам с кола. И на градско не летя със сто! Знаеш ли колко деца щяха да са живи, само ако се спазват правилата? Не карай пиян, не лети в населено място с 80 - 100 км/ч, не изпреварвай от дясно, не минавай на червено... Колко му е?

204

Анонимен

преди 9 години

Дo Eй А ти,като седнеш зад воана,мислиш ли за безопасността на пешеходците? Или пък се правиш на велик пред хората,за да те разберат,що за шофьор си? Давал ли си предимство на пешеходец? Май не! И ако ти попаднеш в такова положение ,че неволно блъснеш някого,как би се чувствал,ако някой хора ти искат смъртта ти? Този,човек,не е предполагал и за минута,че в тоя ден,може да бъде неволно виновен за смъртта на едно дете. И все пак не забравяйте,че този човек е добър и сигурно се разкайва за това!

fallback