Снимка: архив Булфото
fallback

Врачански кмет осигурява работа чрез томбола, съобщава БНТ.

По идея на кмета Николай Мицов търсещите работа в село Девене теглят жребии за оскъдните места в програмите за временна заетост. Безработните в селото са 119 души, а работните места малко. Конкуренцията за всяко работно място е толкова жестока, че селският кмет се видял в чудо как да обяснява на хората, че не ги взема на работа с връзки или по симпатия.

Поради това Мицов заложил на хазартния принцип за разпределяне на бройките, които му отпускат от бюрото по труда.

Ако са му отпуснати две бройки, например, само на две листчета пише „да“, а на другите „не“. „Мешам ги и казвам – теглете, и на кой се падне, тук сръдня няма”, разказва кметът.

Петър Димитров, жител на селото, казва, че няма нито ден трудов стаж извън временните програми. Той одобрява трудовата лотария. Два пъти е участвал във въпросната томбола  - единият път е нямал шанс.

Преди няколко дни кметът отново го повикал и този път е късметът бил на негова страна – паднало му се „да“ и започнал работа.

Повечето от местните одобряват кметската идея, но има и мнения, че това не е честно и изобщо не трябва да има томбола.

Това е хазарт, а хазартът е забранен, твърдят недоволните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Мартин

преди 10 години

Това се нарича "да не знаеш какво искаш" така било хазарт (забранен) инак било по симпатия или връзки .........и аджеба кмета кво праи в тоя случай ?

8

кмет крупие

преди 10 години

Тука има и тука нема. Крупие е лице, което ръководи хазартни игри в игрален дом, прибира залозите и раздава печалбите.

7

Анонимен

преди 10 години

Това е най-правилният начин. И никой не може да каже за кмета, че е дал работа на свой човек. На всеки какъвто му е късметът.

fallback