Откритите цигари на Малко Търново. Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители откриха 10 тайника с цигари в лек автомобил на ГКПП Малко Търново.

Цигарите били 52 000 къса, разпределени в 2600 кутии, без акцизен бандерол. Колата била с румънска регистрация, съобщават от Агенция "Митници".

10-те тайника, пълни с цигари, били в пода, тавана, праговете, вратите, резервната гума, двигателя и в други фабрични кухини по автомобила. Целият автомобил е бил "тапициран" с цигари от марката "MM Slims".

Колата "Нисан" с румънска регистрация е пътувала от Турция през България за Румъния в нощните часове. На българския граничен пункт в Малко Търново шофьорът и неговият спътник са обявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране.

При огледа на автомобила обаче служителите се усъмнили по конкретни индикации и са селектирали колата за щателна митническа проверка. При последвалата проверка митническите служители откриват рекордния брой тайници, пълни с цигари. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали A.F. от Констанца - е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

16 опита за контрабанден внос на цигари в тайници на леки автомобили са пресекли митническите служители на граничните пунктове в Малко Търново и Лесово със засилването на туристическия трафик от началото на месеца.

5 от случаите са разкрити по сигнали на служителите от Гранична полиция. Задържани са общо 126 480 къса (6 325 кутии) цигари без акцизен бандерол, като 12 от нарушителите са български граждани, а 4-ма са чуждестранни граждани.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase