Снимка: архив, БулФото
fallback

По поречието на река Дунав край Видин строят временни диги, защото нивото на реката се вдига с 3-4 сантиметра в час. Вдигат се и защитни диги в Лом, съобщи Нова телевизия.

Oще по темата
Едно от първите места, което ще бъде наводнено в Лом, ако нивото на водата продължава да се покачва така бързо, е пристанището, тъй като там се намира най-ниската точка.

Към момента нивото на река Дунав при Лом е 824 сантиметра. Водата ще залее пристанището, ако надхвърли 940 сантиметра.

Опасността е голяма, тъй като водата се покачва много бързо. За последните два дни тя се е покачила със 167 сантиметра, като само вчера покачването е било с 20-30 сантиметра.

Кметът на Лом обяви трета степен на готовност от наводнение. Градът се подготвя за най-лошото, тъй като се страхуват да не се повтори онова, което се случи през 2006 година, когато нивото на водата достигна 986 сантиметра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

евлоги

преди 9 години

До психолог ако борисов ти е критерия за честен политик имаш сериозен проблем.ако имаш финансии посети някоя психиатрична клиника и се лекувай докато е време.борисов е честен само в капачките на колената.той и чест това е непонятно нещо за тиквата от банкя.нима си забравил мишо бирата разговорите в банкя убиството на куцара и други лъжи на боко тиквата.затова мой имаш психиатричен проблем но това вече се лекува стига да имаш желание а и ум разбира се.успешно оздравяване и умната .боко и чест.

11

евлоги

преди 9 години

на Сърбия в този труден момент им помага Русия .на нас пък ще ни помогне НАТО и ЕС.ще ни помогнат но друг път.затова да гласуваме за щастието на европа на 25 май.но ще гласувам и за ама друг път

10

до 6

преди 9 години

Стига с тоя *** даскал бееее излагаш се като кифладжия нали ми беше съсед

fallback