Снимка: Булфото, архив

Двама души са загинали в катастрофа край Петолъчката,  съобщиха от полицията в Сливен. Тежката катастрофа е станала около 14.45 часа на главен път І-7, близо до кръстовище „Петолъчка”.

Ударили се са три товарни автомобила. Два от камионите са се движили в посока кръстовище „Петолъчка”, а другият е бил в посока Котел.

По първоначални данни лек автомобил е завивал надясно, за да влезе в черен път, когато е бил застигнат от товарните автомобили.

За да избегне удар с колата, шофьорът на единия камион е променил посоката си на движение и се е ударил челно с товарния автомобил, който се е движил в насрещното платно.

От удара двата камиона са се възпламенили, а двамата шофьори са загинали на място. Третият товарен автомобил е само с материални щети.

Лекият автомобил не е пострадал.

Екипи на РСПБЗН-Сливен, „Пътна полиция”-Сливен и експерти са на мястото на инцидента за установяване на обстоятелствата, довели до произшествието.

Пътят от кръстовище Петолъчка за Котел и Омуртаг временно е затворен. Движението ще бъде пренасочено по обходни маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase