Снимка: Булфото, архив
fallback

Кметът на Стара Загора видя политически мотиви зад отказа на МВР да охранява акцията по събарянето на  незаконни постройки в ромския квартал "Лозенец".

Той беше издал заповед, според която събарянето трябваше да започне от днес, след като на нарушилите закона роми е била дадена възможността сами и доброволно да премахнат постройките до този момент.

В събота обаче кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция.

„Това се случи в последния момент, ден преди фактическото събаряне на тези постройки, което за нас е много притеснително, защото ние бяхме насрочили отдавна тази дата и днес трябваше да пристъпим към конкретното изпълнение“, коментира Тодоров по БНР.

По думите му аргументите на МВР са свързани с това, че няма да може да бъде осигурен общественият ред, тъй като трябва да има достатъчно по численост присъствие на полицията, за да може да се подсигури изпълнението на заповедта, която ще засегне 500-600 души.

В писмото са изброени мероприятия, които полицията трябва да охранява по това време, като например матурите, абитуриентски балове, масови мероприятия във връзка с изборите, празника на розата и т.н.

„За мероприятията, които са изброени, се знае много отдавна, за мен това говори за нещо друго, което се крие зад това писмо. Подозирам политически мотиви с оглед на това да се спечели електората в ромския квартал“, обвини Тодоров.

Според него обаче в момента кой каквото и да обещава на ромите няма как постройките им да  бъдат узаконени.

Живко Тодоров смята, че проблемът е, че на тези хора се гледа като на платени гласоподаватели.

С мълчаливото съгласие на властта на практика тези гета се разширяват постоянно, изтъкна той.

Кметът подчерта категорично, че след изборите ще бъде насрочена нова дата за акцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимна 44 е права

преди 9 години

Вгледайте се в снимката и си направете изводите - една част от *** се шляят по улицата, други - цели групи,седят на клюки. А ние се изтрепваме да работим по на две-три места. Как така едни ще лентяйстват и ще взимат помощи наготово,оправдавайки се, че за тях няма работа, а други винаги си намират работа и не се срамуват даже да чистят някой офис след работно време,макар и да са с висше образование?Няколко стотин хиляди чифта млади, здрави работни ръце могат да работят земеделие.Но не щат!

44

Анонимен

преди 9 години

Ми да се палят ***,кво толкова? Ама много се съмнявам *** да се запали!На абитуренските балова,какво толкова ще им пазите! Най-много някой абитурент да гътне някоя съученичка на кревата и толкоз?!Пък извикайте жандармерия в крайна сметка!Не съм привърженик на ГЕРБ,но приветствам твърдото решение на кмета за събаряне на незаконнните постройки! Циреят се е надул,скро ще се пръсне и ще ни оплиска с гной смрад! Крайно време е да се покаже на ***,че в тази държава има Закони!

43

Анонимен

преди 9 години

ela v PAZARDZIK DA TE IZ4YKAT I DA RODISH TOGAVA SHTE POLY4ISH I TI NESTASNICO LAZLIVO...

fallback