Снимка: Булфото, архив

Натоварено е движението в посока София и големите областни градове в последния ден от почивните дни в началото на месец май.

Сред най-натоварените пътни отсечки този следобед е направлението Кулата - София, както и автомагистралите "Тракия" и "Хемус". На този етап няма информация за сериозни инциденти.

Над 431 000 пътуващи и 112 000 автомобила са преминали през пунктовете по българо-гръцката граница от началото на почивните дни, съобщи комисар Бойко Божков, директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

По думите му трафикът през пунктовете днес е нормален за подобен ден, като няма задръствания и сериозни опашки от изчакващи автомобили.

Потокът от пътуващи през последните два дни е по-голям в посока България, след като започват да се прибират българските туристи, избрали гръцки дестинации за празничните дни.

Колона от автомобили има на главен път Е-79 в района на Симитли, където се събира трафика от пътищата от Гоце Делчев – Банско и от Сандански.

От АПИ напомнят, че до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

По обходен маршрут трябва да се движат пътуващите по пътя Берковица – Вършец, където днес се преобърна цистерна с газ. При инцидента загина шофьорът на цистерната.

До освобождаването на трасето, пътят е отклонен през Берковица - Ягодово – Слатина - Среченска бара – Драганица – Сумер – Вършец. Към момента движението в района не е натоварено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase