Снимка: БТА

Две жени са загинали, а други 11 души са пострадали, след като микробус се е преобърнал по пътя Русе-Силистра край град Сливо поле, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът е станал около 14.00 ч.

С три линейки пострадалите са транспортирани до русенската болница. Сред тях е и 49-годишният шофьор на буса.

Катастрофиралият микробус е "Мерцедес" на фирма "Хари - 3", който изпълнявал редовна пътническа линия Русе - Силистра. В него са пътували 18 пътници с шофьора.

23-годишният Пламен Борисов от Русе, пътувал в микробуса, разказа, че една от жените казала на шофьора, че не й достига въздух и го помолила да пусне климатика. След това му обяснила, че не е духало, тогава шофьорът се е разконцентрирал. В този момент микробусът се преобърнал няколко пъти по пътното платно.

"Имаше хора, които изхвръкнаха от него", обясни Борисов, цитиран от БТА. По думите му шофьорът не е карал бързо. Борисов каза още, че в микробуса е пътувало и дете, което е било затиснато при инцидента, но са успели да го извадят, била е счупена едната му ръка.

Всички пострадали са приети в Спешното отделение контактни и в съзнание. Шестима от тях са в ортопедичното отделение с фрактури, сред които е и 10-годишно момче, а останалите петима, сред които и дете на 13 години, са в хирургичното отделение с различни травми и наранявания по тялото.

Мая Хараланова, която е ръководител транспорт към транспортната фирма "Хари-3", чиято собственост е микробуса, обясни, че шофьорът е инструктор по професия - с голям опит и стаж. Досега не е имал произшествия.

Проверените към момента от служители на ДАИ-Русе документи на микробуса са изрядни.

Полицията доизяснява случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase