Снимка: Булфото
fallback

Тялото на 4-годишния Мерт, който стана жертва на трагедията край с. Винево е намерено. Около 11.30 часа водолази са открили трупа  му на около 150 метра от мястото, където вчера бе намерено тялото на 30-годишната му майка Шерин.

Dnes.bg припомня, че трагедията се случи в четвъртък миналата седмица. Около 22.00 часа Шерин, майка й Ресмие, баща й Мюмюн и малкият Мерт пътували със семейния "Опел" от село Винево за Кърджали. Пътят им минавал през моста край селото. Заради обилните валежи реката придошла и повлякла колата им.

Oще по темата
В петък бе намерено тялото на 56-годишната Ресмие. Издирването продължава, тъй като тялото на 56-годишния Мюмюн е все още във водите на близкия язовир край Винево, който се простира на площ от около 150-160 дка.

В операцията днес участват четирима водолази от Пловдив и хасковски пожарникари, които с две лодки обхождат язовира. Кучето на Планинската спасителна служба-Пловдив пък обхожда брега на реката и язовира заедно с десетки доброволци от съседните села.

Мостът, който се сочи за основен виновник за трагедията, е затворен. Причината е, че след проливните дъждове миналата седмица основите му са подкопани.

За лошото състояние на съоръжението се знае още от 2012 година, когато е било установено, че по моста има разрушения. Тогава от хасковската община Минерални бани са кандидатствали за финансиране пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, но проектът им не е бил одобрен.

След водния ад от миналата седмица, който взе четири жертви, кметството отново ще потърси средства от Междуведомствената комисия. Местните хора се надяват този път проектът да бъде одобрен и опасният мост на бъде ремонтиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Манолски

преди 10 години

аве няколко турци дали фира голяма работа, да си бяха седели да нижат тютюн в селото където им е мястото

36

Анонимен

преди 10 години

До No Islam In EuropeА ако бяха кастрирали баща ти ........ доста *** по-малко !

35

БатБулгар

преди 10 години

За толкова дни не можахте просто да проверите, че селото не се казва Винево, а ДИНЕВО. И Журналята и коментиращите сте от една порода - безмозъчни. КАЗАХ>

fallback