Снимка, Архив: Булфото
fallback

Румънският бизнесмен Гелу Паламару, който е и администратор на туристически комплекс, дари днес на град Бяла, Русенско, 100 табели с наименованията на главните улици и на площади в града.

"Посещавал съм много пъти Бяла и констатирах, че липсват табели, което затруднява ориентирането, като този проблем го има и в Румъния. Така реших да направя дарението. Това е и жест за нашите приятелски взаимоотношения", обясни Паламару, който е изработил и табели за няколко района в Букурещ, сред които е и центърът на румънската столица.

Стойността на дарението е за повече от 3000 евро. Паламару обясни, че материалът, от който са изработени табелите, е много добър, а впръскването на боята и изписването на имената на улиците става по специална технология. По думите му те "имат живот" от 20 години.

Моделът бил заимстван от Париж, като румънският бизнесмен се занимава с изработване на табели от 10 години. Най-малката табела, която той е изработил през този период, е три на три сантиметра, а най-голямата - шест на четири метра, съобщава БТА.

С бизнесмена в Бяла днес пристигна и екип, който извърши монтажа на табелите. Кметът на града Кольо Келерджиев благодари за дарението и обясни, че общината ще търси начин, вероятно чрез проекти, да се подменят и поставят на липсващи места табели в целия град. По думите му са нужни повече от 1000 табели.

"Дарението се осъществява със съдействието на асоциация "Еврорегион Данубиус", която подпомага общинските власти в трансграничното им сътрудничество с румънски партньори", обясни изпълнителният директор на асоциацията Лили Ганчева. На събитието присъства и заместник-областният управител на Русе Айлян Карамехмедова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

АБВ

преди 10 години

Срам за нашите управляващи! До такава степен са опоскали държавата, че тя няма пари за пътни знаци и чужденците да ходят да ни подаряват !Аз имам чувството, че нашите височайши управници живеят тук за малко и скоро ще се преселват на друга планета.За 25 г в държавата ни не могат да се поддържат пътищата между малките селища като те са в дупки като на Луната не се боядисват мостове на малки реки сякаш някой друг ще го прави! То бива ,бива алчност, ама толкова не бива.

18

Христов

преди 10 години

Бизнесменът се затруднявал с ориентирането в града.То няма толкова улици в Бяла .Всичко по-важно е в центъра на града.Или понеже румънците са големи шофьори и често обикалят кръговото преди моста,човека го е направил за тяхно добро?Турците директно минават през кръговото с тировете,или ако нямат този късмет огъват мантинелите преди моста.

17

Абсент

преди 10 години

Докъде я докарахме...сраааам.Браво на румънецът!

fallback