Столипиново. Снимка, архив Булфото
fallback

Мащабна акция срещу незаконните постройки започва тази сутрин пловдивдската община в квартал Столипиново. Тя ще бъде осъществена с помощта на жандармерия.

"Операцията" е с начало 9:00 часа и се очаква в нея да бъдат съборени между 30 и 50 постройки, предимно павилиони, навеси, нелегални лавки, фризьорски салони, солариуми, гаражи и магазини за хранителни стоки.

90 процента от всички сгради в квартала Столипоново са незаконни според общината. Тя не може да премахне тези, в които живеят хора, защото ще наруши правата им.
Според районния кмет Петър Петров собствениците на незаконните обекти вече са предупредени.
Акцията ще струва около 20 хил. лева на местната администрация, като парите са от собствения бюджет.

На мястото на съборените незаконни бараки ще бъдат изградени зелени площи с пейки. От местната власт обещават да предоставят на всички желаещи законни парцели за изграждането на търговски обекти. Всеки може да се яви на търг, но трябва да си плати.

Според жителите на квартала обаче общината няма право да събаря незаконните им постройки. Хората се готвят да защитят незаконните обекти с телата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

аз

преди 10 години

направо цялото столипиново е за бутане

94

VALIANT

преди 10 години

До Работещ ромРаботещ ром ми звучи като евреин миньор!

93

TERMINATOR

преди 10 години

До Доктор Сър Пичук BRAVO BE PI4 KRATKO TO4NO I ASNO, ROMITE SA XORATA NA KOITO TREBA DA SE RASH4ITA ZA NAPRET ,NO ZA ZALOST V BALGARIA GI POCENIAVAT I OMALOVAZAVAT!!!!!

fallback