Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора ще подпомогне с 40 000 лв. двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината.

Комисията по здравеопазване към Общинския съвет с председател д-р Даниел Вълчев ще разгледа документите на бездетните двойки, чийто прием вече започна.

От помощите за извършване на процедури и дейности по асистирана репродукция могат да се възползват както семейства, така и живеещи на съпружески начала.

Кандидатите трябва да са български граждани, с постоянен или настоящ адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години, да са с непрекъснати здравно-осигурителни права, както и да нямат парични задължения към държавата и общината.

Двойките с репродуктивни проблеми могат да получат финансова помощ от общинския бюджет само един път годишно, при условие че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура, отчитат от общината.

Целият списък на необходимите документи е публикуван на официалната страница на Община Стара Загора. Приемът на документи започна на 22 април и ще приключи на 23 май 2014 година.  Те се приемат всеки работен ден от 09.00 ч до 12.00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase