Михаил Миков обеща държавата да помогне на пострадалите. Снимка: Булфото, архив
fallback

Държавата ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков днес, цитиран от пресцентъра на парламента.

Oще по темата

Той е посетил две от засегнатите села в община Ружинци - Плешивец и Гюргич и се е срещнал с жители, чиито къщи са наводнени.

Михаил Миков се е запознал с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите.

Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт.

По думите му още в петък в селата Плешивец и Гюргич, които са най-засегнати от наводненията, ще пристигне комисия от социалното министерство, която ще прецени как държавата може да
помогне на пострадалите.

Има редица формални предпоставки, които силно затрудняват обезщетяването и затова правителството и държавата ще се намесят с други средства за подпомагане. Социалното министерство ще осигури на най-нуждаещите се семейства неща от първа необходимост", съобщил още Михаил Миков.

В понеделник /28 април/ кметовете на общините Чупрене и Ружинци ще подадат документи за отпускане на средства по програмите за временна заетост. По тези програми ще бъдат осигурени пари, с които спешно ще бъдат ангажирани безработни, които да почистват речните корита и да възстановяват щетите от наводненията.

Председателят на парламента съобщил още, че комисия от Фонда за бедствия и аварии вече е посетила пострадалите общини Чупрене и Ружинци.

Михаил Миков е посетил и се е запознал на място с щетите от наводненията и в селата Горни Лом и Долни Лом, където също е обявено бедствено положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Георги

преди 10 години

До абе кулски влахМного си зле с географията, ***! НЯМА КУЛСКИ ВЛАСИ! Важно е да си излееш злобата, да влезеш в крак с останалата глутница ***. Река лом не е замръсена, познавам края. Когато дойде Голямата вода, всичко е безсилно. Пояснявам - там е една долина, отвсякъде заобиколена с планини. Всичко се събира на едно място и Лом побеснява. Когато това се случи в Чехия или Германия е бедствие, тук - повод да се псуват "комунистите". Запомнете, такива няма!Избиха някои, другите измряха.

26

Анонимен

преди 10 години

защо държавата ще помогне не е ли по - добре тези дето не са си свършили работата и не са почистили реките да бъдат глобени и с тези пари да подпомагат каква вина имаме всички че , общината не е почистила реките могат с програми за временна заетост да наемат безработни и да почистват редовно коритата на реките с есенните валежи пак ли за не свършена работа на някой селски кмет трябва цялата държава да плаща а Миков като е толкова дашен да събере по 500 лева от депутатите направо от заплатите им

25

абе кулски влах

преди 10 години

не ли е по добре да дадете по шише водка може и по две!!! за тебе едно кашонче да заседаваш и да биеш камбаната като пиян поп

fallback