Снимка: архив, Булфото
fallback

Слънчев бряг ще отвори врати за 6 хиляди австрийски туристи до средата на месец май, предаде БНР.

Очаква се първите туристи в курортния комплекс да са 360 австрийски пенсионери. Официалните представители на Австрия и хотелиерите у нас ще посрещнат гостите с традиционен български обичай.

Австрийските туристи ще бъдат настанени в четири хотела на първа линия до морето. В едноседмичната им програма са включени екскурзии до Несебър, Поморие, Созопол, Жеравна и Котел, сподели представителят на българския туроператор Начко Козарев.

„Ние сме подготвили за тях програма, която включва няколко мероприятия, като не сме пропуснали Долината на розите, в периода на цъфтене на розите ще посещаваме Казанлък, през останалото време за останалите гости, които няма да имат тази възможност, ще организираме едно посещение на Странджа“, разказа още той.

За втора година австрийски пенсионери са първата организирана група туристи в Слънчев бряг. Миналата пролет те проведоха успешно благотворителна акция за подпомагане на музикалното училище в Котел. Очаква се и тази година да инициират дарителска кампания.

Повече икономически новини четете в Investor

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

harika

преди 10 години

chestito i da e uspeshno lyato 2014 za bg turismus i bg narod!

11

Анонимен

преди 10 години

Boje priberi si Versiite

10

Анонимен

преди 10 години

малко са, малко са, 6 милиона трябва да станат, и застрояването трябва да продължи до Каблешково плътно, я колко ниви пустеят там

fallback