Алексей Зелов Снимка: архив, Булфото
fallback

Партия ГЕРБ не е разпъвала политически чадър над никого в Плевен, категорична беше пред bTV общинският съветник от формацията Даниела Гонкова в коментар на акцията на ДАНС и прокуратурата в общината във вторник.

По неофициална информация от прокуратурата зам.-кметът Алексей Зелов е бил арестуван с подкуп от 4000 лв. от изнудване на местни бизнесмени. Парите са били белязани. От общината обаче подчертаха, че зам.-кметът не е задържан, а оказва пълно съдействие на органите на реда.

Гонкова не пожела да коментира информацията за задържането на зам.-кмета Алексей Зелов с аргумента, че „текат следствени действия”.

Тя изтъкна, че Зелов не е член на ГЕРБ, а е поканен от кмета проф. Димитър Стойков, издигнат от ГЕРБ, като финансово-икономически експерт. „Бил е главен счетоводител на университетската болница, след което е поканен за зам.-кмет”, обясни общинската съветничка.

Гонкова беше пестелива в думите си, като обясни, че разполага само с неофициална информация, която „няма право да коментира”, докато властите не съобщят официални данни.

„Вчера течеше съвсем нормален работен ден. Общината днес е отворена, няма никакъв проблем с достъпа”, посочи тя.

По думите на общинския съветник Община Плевен в момента работи по два големи проекта – ремонт на централния площад за 5 млн. лв. и очаквана на 15 май доставка на 15 нови тролея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 10 години

Какво друго да очакваш от крадливите герберуги, те само това правят - крадат, лъжат, правят далавери.....

22

Анонимен

преди 10 години

Измиват си ръцете и казват, че не е член на ГРОБ, колко прозрачно и жалко.

21

ivan

преди 10 години

Da idat da snimat kashtata mu v selo Radishevo na Stoikov . Nikakav lekar moshenik . Bolnicata iska da se otarvat ot nego no toi nahalen hodi da operira . I glupacite hodoat da gi mori i vzema parite

fallback