Снимка: архив, Булфото
fallback

Неправоспособен шофьор е предизвикал тежката катастрофа вчера край Враца, при която загина 15-годишно момиче и други осем пътуващи в автомобилите пострадаха, съобщиха от  полицията.

Катастрофата е станала към 18 часа на второстепенния път от Враца за Оряхово при разклона за село Веслец.

По първоначални данни от полицията лек автомобил "Нисан Примера", управляван от неправоспособния Г.А. /42 г./ от Враца, навлиза в насрещното движение и се удря в насрещно движещ се "Сеат Кордоба", управляван от В.Г. /33 г. / от Борован.

При удара на място загива 15-годишната Г.А. от Враца, която е седяла на предната седалка на "Нисан"-а. Спешните медицински екипи са транспортирали в тежко състояние и с опасност за живота 6-годишно момиченце от Борован, пътувало на задната седалка на "Сеат"-а, както и 46-годишна жена от другия автомобил.

Детето и жената са настанени в отделението за интензивно лечение с черепно-мозъчни травми и множество фрактури. С различни наранявания, но без опасност за живота, в хирургично и ортопедично отделения на врачанската болница са настанени още четирима пострадали, сред които и водачите на автомобилите.

Най-леко са пострадали 29-годишна жена и двегодишно дете.

Двамата шофьори не са изпробвани за употреба на алкохол заради състоянието им, но са взети кръвни проби за изследване, уточняват от полицията.
Продължава изясняването на причините за тежката катастрофа, но най-вероятно водачът на "Нисан"- а се е движил с висока скорост, несъобразена с мокрия път, и затова е загубил управлението на автомобила и е навлязъл в насрещното движение, посочват от ОД на МВР във Враца. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 10 години

4oveka na 42 godini ima knijka i ne e nepravosposoben edva li nqkoi na tezi godini 6te si kupi kola a nqma da ima knijka koi prav koi kriv niki ne znae bog da prosti deteto mu i jena mu

41

Анонимен

преди 10 години

Да.

40

Анонимен

преди 10 години

Хубаво е управлението на Орешарски, а?

fallback