Корабът "Симфония" на варненското пристанище. Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Огромен туристически кораб "Симфония", плаващ под панамски флаг, акостира извънредно във Варна, след като беше отклонен от предварителния си маршрут до Крим заради усложнената обстановка в района.

Това е първият пътнически кораб, който посещава града за тазгодишния сезон. Круизната компания MSC CRUISES е променила два от черноморските си круизи поради политическата ситуация в Украйна, като изпраща кораба за първи път в България с акостиране в пристанище Варна.

На варненския бряг слязоха над 1500 туристи от Германия, Скандинавските страни, Франция, Англия. Екипажът на лайнера е около 700 души.

Туристите са на 12-дневен круиз, започнал от Чивитавекия. Първоначално маршрутът не е включвал Варна, но впоследствие компанията е предпочела пасажерският кораб да спре на българския бряг вместо в Ялта и Крим, казаха от управата на Морската гара.

Пасажерът "Симфония" е построен преди 12 г. Дълъг е 251 и широк близо 29 метра. Разполага със 783 каюти, разположени на 12 етажа. На борда му има няколко ресторанта, магазини, дискотека, казино, пъб, библиотека, спа център и басейни. През сезон се очаква във Варна да акостират рекорден брой пътнически кораби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ба

преди 10 години

До воодоо пийпълТака е. Една запетайка не можем да сложим правилно :))))). /виж си писанията/

30

дд

преди 10 години

След като бяха обрани пасажерите повече няма да видим кораб в БГ.

29

воодоо пийпъл

преди 10 години

Ами идват да ни разглеждат хората. Все пак сме единствения в света резерват за *** ,толкова рядко *** народ на едно място трудно се намира.КАЗАХ

fallback