Архив: Булфото
fallback

Ниви с пшеница в пернишкото село Зидарци са били третирани с нелегални пестициди, съобщи началникът на отдела "Растителна защита" в Областната дирекция по безопасност на храните Галина Павлова. Препаратът е с етикет на турски език и не е регистриран за употреба на територията на страната, било установено при експертна проверка.

Местни жители подали сигнал за наличие на силна и задушлива миризма. Инспекторите установили на място летящ делтапланер, колесар за летателното средство и камион с приготвен разтвор от пестицида, съобщава БТА. От Областната дирекция по безопасност на храните намерили 10 пълни и също толкова изразходвани опаковки от препарата. Те са конфискувани и ще бъдат изследвани, а на земеделските производители, които ги ползват, ще бъдат наложени глоби, увериха от контролната институция.

Според "Растителна защита" с нелегалния препарат са третирани 180 дка в момента на проверката. Предполага се, че количеството е по-голямо, защото преди подаване на сигнала е имало и други полети на делтапланера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ко не

преди 10 години

Да да Петарчо ще се унищожи даже ще се забрани достапа на хора там за 50 години

1

Петърчо

преди 10 години

Няма ли да се унищожи тази пшеница???? Само с глоби, нищо няма да стане!!!

fallback