Герго Гергов. Снимка: БТА
fallback

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат. За това съобщи Гергов на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, уточни Гергов, цитиран от БТА.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението, в което са били спящите в къщата деца.

Гергов е забелязал тази сутрин изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, след което е сигнализирал полицията.

Като причина за това злодеяние той посочи твърдата политика, която води като кмет на Видин за стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.

Гергов посочи още, че е получавал заплахи и преди и е сигнализирал за това в полицията.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че има посегателство и върху семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който преди дни е подал сигнал за случая в полицията.

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване, а за случая е уведомена и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

4ista4kata

преди 10 години

Това на Митио О4ите брат му ли е............

43

Той

преди 10 години

Е, няма как да не се изкажа негативно за съдържанието на статията. Какъв атентат, какви щуротии?!? Каква политика за развитието на гр. Видин има, че нещо не се разбира? Аз самият съм от този град, но от години не живея там, защото бедността, липсата на работни места, пустотата на улиците и намръщените физиономии на срещнатите тук-таме хора ме подтиска жестоко. Толкова изпуснати възможности за развитие на гр. Видин бяха опропастени от лакомията на кметовете... Тъжно, но факт!

42

Пъзел

преди 10 години

Постановка, това са шумкарски номера от селски вечеринки..Тоя кара Х6 а жена му мерцедес...къв ли е тоя форд :) :) :) Сигурно е на детето дето няма и 5г. :) Евтин PR !

fallback