Снимка: БТА
fallback

В Ямбол е задържана престъпната група, която на 5 март ограби около 80 000 лева от банков клон в центъра на града, съобщи за БТА директорът на Областната дирекция на МВР комисар Генчо Иванов.

Oще по темата
Парите бяха отмъкнати със сила от охранителите на инкасо. Сумата е трябвало да бъде доставена до денонощен трезор на Общинска банка в центъра на Ямбол.

Задържаната група се състои от четирима мъже от Ямбол и Сливен, на възраст от 17 до 29 години, които са с чисто
криминално минало. Двама от тях са преките извършители на грабежа, един е организатор на групата и един е съучастник.

Иванов поясни, че групата е била разкрита и поставена под наблюдение наскоро след извършването на грабежа. Решението за тяхното задържане е с цел да се предотвратят други престъпления.

Иззети са множество веществени доказателства, които по безспорен начин доказват участието на всеки от четиримата в престъплението, както и част от ограбената сума - 33 000 лева.

Четиримата са направили пълни самопризнания. Спрямо тях е приложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа".

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около случая и дейността на престъпната група.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Данъкоплатец

преди 10 години

Добре,направили самопризнания,после ???/ Кой и кога ще възстанови откраднатите и похарчени пари??? Защо господа журналистите не си мръднат дупетата и да пишат след време каква е ползата от репортажа им - кой как е осъден и как и кога ще възстанови откраднатите пари,вещи.... ??

16

Анонимен

преди 10 години

"Банките трябва да бъдат обирани за профилактика иначе се самозабравят."Да, ама ние ще им покриваме с по-високи лихви по кредитите, нали?

15

Ямбол

преди 10 години

Ямбол е градът! Центъра на вселената.

fallback