Йордан Димов трамбова чакъла. Снимка: Нова тв
fallback

Като не ти ремонтират тротоара, си го ремонтираш сам. Така е решил да постъпи 70-годишен настоящ спасител по Черноморието, геодезист и културист от Разград.

Неведнъж жителите на блока сигнализирали общината за лошото състояние на тротоара. В отговор им обещали плочки и бордюри безвъзмездно, за които хората чакали цяла зима, но така и не дочакали.

Затова жителите решили да не чакат неволята, а сами да се справят - ръкави веднага запретнал Йордан Димов.

"Спонсори има, всъщност благодетели. Донесоха безплатно материала от чакъл и пясък и фактически ще го направим по най-евтиния начин", обяснява пред Нова тв известният в града като Даксъна.

Инструментите, които Йордан използва, са традиционни - лопата, кирка, кофи и нивелир. Майсторът саморъчно си е направил и трамбовка с тежест, която навремето използвал при тренировките си като културист.

"Изненадан съм, че почти всички, които минават оттук и ме заговарят, ме възприемат без упрек и без завист. Е, има и философи, които започват да дават съвети, но бързо ги прогонвам", споделя мъжът, който се надява до дни да приключи с ремонта и новият тротоар да стане факт.

Оказва се, че бившият геодезист неведнъж е помагал на съседите си, преди години сам ремонтирал покрива на блока и пребоядисал общото стълбище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

:-)

преди 10 години

Сега Общината я няма, ама ако си сложи тоя човек една сергия на поправения от него тротоар, същата тая Община ще се задейства много бързо за да му я махне, пък и глоба ще отнесе.Държавата и общините са като диоди - пари само в едната посока.

20

;-)

преди 10 години

Абе, така е. Можем да се справим и сами, ама не е наша работа. Затова си плащаме данъците - за да може Държавата, а в случая и Общината да направят това, за което са създадени - да се грижат за хората. Не му е работа на човека да ремонтира общинския тротоар.

19

Стоян К.

преди 10 години

Ако всеки направи по нещо малко,може би ще потръгнат нещата.А не да чакаме държавата или някой друг да го свърши,а ние да гледаме отстрани как го правят и да даваме съвети.

fallback