Снимка: Булфото, архив

Депутатът от "Коалиция за България" Петър Курумбашев смята, че реални шансове за мандати в Европейския парламент имат само три партии у нас.

"Няма да се учудя само три партии да влязат в Европейския парламент - БСП, ГЕРБ и ДПС", уточни в Сливен народният представител, който е в града за среща с гражданите. 

Още по темата

Курумбашев смята, че бариерата от 6% е трудно постижима за повечето партии, но не и за първите три политически сили в България. Основната битка ще е между БСП и ГЕРБ, категоричен е социалистът, цитиран от БТА.

"Победа на БСП би означавала затвърждаване на позициите на партията във властта, победа на ГЕРБ - заявка за това да бъдат първа политическа сила", коментира още той.

По думите му основният приоритет в кампанията ще бъде смяна на посоката. "В последните години, когато ни управляваха десни правителства, се говореше само за съкращаване на разходите, бяха замразени доходите. Пътят е към една социална Европа, в това по-бедни хора да имат образование, здравеопазване и т.н.", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase