Снимка: БТА
fallback

"Докладвано ми е, че са спазени всички инструкции при операцията в Лясковец". Това каза премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации във връзка с проведената полицейска акция днес, при която загина полицай, а други трима бяха ранени.

Премиерът подчерта, че за днешната операция е имало съдействие на прокуратурата. Орешарски не е бил информиран за този случай преди и всичко, което знае за него, е от информацията, оповестена тази сутрин от вицепремиера Цветелин Йовчев.

Oще по темата
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство срещу Петко Савов за убийство на полицейски служител при и по повод изпълнение на служба. В момента се извършват следствени действия и огледи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

Още през 2012 г. от окръжната прокуратура във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, психично болен мъж се беше барикадирал в дома си в село Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Един от полицаите, участвали в операцията, беше убит, а други трима пострадаха. Драмата продължи 5 часа и завърши с обезвреждането на стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Ivan Grozni

преди 10 години

Ами министъра разпореди... таковата... да гръмнат един и ранят трима.... всичко е спазено...

43

Анонимен

преди 10 години

Лошото е че в мвр началниците са запетайкаджии!Издават си безмислени инструкции и после се следят дали се спазват!Това работят в мвр и за това се стига до сакатлъци!Същата простотия е и с закона за мвр!С всяка промяна все повече простотии има!Пък после мвр що не работи

42

баба ви

преди 10 години

В нормалните страни за бездарно свършена работа в политиката, се подават оставки! Но оставка може да даде доблестния човек,а не тези мишки.Срамувам се заради вас,потресена съм! ИСКАМ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА ВИ, "ДРУГАРИ" МИНИСТЪР И ГЛАВЕН СЕКРЕТАР !!!

fallback