Снимка: архив, Булфото
fallback

Земеделският министър Димитър Греков обяви, че не очаква криза на пазара и ръст в цената на агнешкото и яйцата за Великден.

Той обясни, че в страната ни има достатъчно добри и хубави ферми, които изнасят яйцата си в съседни и по-далечни страни и имат възможностите да задоволят населението с необходимите яйца. Така стоял въпросът и с агнешкото.

Според него през последните години все повече хора се насочвали към отглеждането на овце, а ръстът им е скочил с 10-12%.

По думите му към момента няма сключени контракти за износ, а само подготвени меморандуми с Катар, Франция и други страни, които вземали т.нар. леки агнета от България и ги угоявали и предлагали на трети страни.

Като важен момент министър Греков посочи невъзможността "или по-скоро липсата на желание" на българските търговци да се сдружават.

"И когато говорим не за камион от 1000-2000 агнета, а примерно за кораб за 5000 – 6000 или 10000 агнета, няма как те да бъдат събрани от една порода с еднакво тегло така, че да бъдат изнесени", каза той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 10 години

Трябва ли всеки празник да мислим само,какво ще ядем? Хората доколкото ми е известно нямат само храносмилателна система.Теоретично могат и да правят нещо по различно от товада се тъпчат.Все пак идва лято,няма нищо лошо в това да се разделим с някое килце и да оставим някоя животинка жива.

25

Тихомир Томов

преди 10 години

Освен това има и достатъчно *** и шарани за 25 май !

24

Пешо

преди 10 години

В цял свят земеделските производители се сдружават/не става дума за ТКЗС/ само у нас всеки иска да става милионер самостоятелно

fallback