Снимка: БТА
fallback

Десетгодишно момче от Плевен бе удостоено с приз на неправителствена организация за спасяване на човешки живот. Това съобщиха за БТА организаторите на събитието.

Виктор Петров получи днес Голямата награда на сдружение "Артилерия - Ген.Владимир Вазов" във Военния клуб в Плевен. Повод за тържеството бе отбелязването на празника на ракетните войски и артилерията на Българската армия. Със своята постъпка момчето от Плевен е впечатлило Управителния съвет на сдружението, в което членуват бивши военнослужещи.

Виктор бил миналото лято на море с родителите си, когато плувайки в басейн, видял, че 5-6 годишно дете от Русия
се дави близо до него. Той не се поколебал и се хвърлил към изпадналото в беда момче, хванал го и го измъкнал на брега.

Виктор разказа, че се е научил да плува с помощта на баща си преди две години в река Вит при плевенското село Садовец. Никой не му е давал наставления как да постъпи, ако евантуално се случи инцидент до него. Взел решението сам, без да се поколебае.

За осма поредна година сдружение "Артилерия"  отличава плевенчани, извършили достойни за уважение постъпки през предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 10 години

БРАВО!!!Вики,гордеем се с теб!!!Смело момче си ти!!!

22

10010

преди 10 години

БРАВО!Поздравления за смелата постъпка!!!

Такива деца са нашето бъдеще. И тук роля отново изиграва здравият семеен корен - учил се е да плува с баща си. Един достоен баща, научил сина си на нещо полезно в живота. Доброто възпитание ражда стойностни и морални хора. Браво, момче!

fallback