fallback

Общ преглед

Десетки фамилии калайджии от цялата страна се събраха днес на традиционния си събор - добил популярност като "Пазар на булките" в Стара Загора.

По традиция на тези събори порасналите деца на калайджиите, вече станали моми и ергени, намират тук своята половинка за бъдещия си семеен живот.

Булките вече не се продават, но родителите на младоженеца задължително броят неопределена сума пари на бъдещите сватове, която може да започне от 1000 и достигне до 20 000 лева.

В деня на сватбата, по стара традиция, парите се подаряват на младото семейство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

hnjjhjh

преди 10 години

До Наско Шукри- Алчоti puk ot kude znae6 6e se ojeni ako e bogat

38

Анонимен

преди 10 години

Кой козирува на ***, бре, перко - Алчо ли си, Шукри ли си, и ти не знаеш. В София започнаха да ги пердашат още щом *** посмее да се качи в трамвай или тролей. Не че одобрявам насилие без причина, но на хората им писна да ги обират посред бял ден или на всяка крачка да се препъват в млади, здрави просяци. Вместо да просят, как веднъж не се случи да попитат дали има стълбище за миене или килим за изтупване?На приличните *** никой не казва нищо лошо.

37

Анонимен

преди 10 години

На тези родителите им трябва масово да бъдат арестувани и дадени на съд. Да им бъдат наложени глоби, съизмерими с "цените," които плащат за малолетните булки, а не тъпите медии да представят очевадни престъпления като екзотични новини!Докато ние сами не започнем да се уважаваме като европейска държава, няма да ни уважават и другите!

fallback