Трафопостът в Бургас. Снимка ЕВН

Взрив в трафопоста в Бургас снощи не е имало, твърдят от ЕVN в съобщение до медиите.

От областната управа съобщиха, че силен взрив в трафопост на EVN, съпроводен от искри и последван от гъст задушлив дим, е станал вчера към 19,30 ч. в района на пазара в центъра на Бургас, срещу бившето Трето РУ на МВР. На мястото на инцидента веднага е пристигнала аварийно-техническа група, за да отстрани повредата. Но след намесата на техниците от EVN е последвал втори мощен взрив. При инцидента нямаше пострадали хора.

Още по темата
От електроразпределителното дружество обясняват, че във външен трафопост на улица "Дебелт" в морския град снощи около 19,35 часа са се повредили два прекъсвача. Те са произвели пукот, но взрив категорично не е имало.

За възстановяване на електроснабдяването схемата на захранване е прехвърлена на другите два прекъсвача в трафопоста.

При направена проба за включване по резервна временна схема малко преди 23.00 ч. се получава втори пукот от други два прекъсвача, като електрозахранването е окончателно възстановено към 01.30 часа тази нощ.

За пълното възстановяване на нормалната схема на захранване днес екипи на дружеството ще изключат електроснабдяването за тези клиенти за период от няколко часа.

Пукотът от трафопоста е обезпокоил живеещите наоколо хора и по техни думи леко е разтърсил стъкла на прозорци в намиращите се наоколо сгради.

Преди около година и половина трафопост се взриви в района на Старата поща в Бургас. Бяха нанесени сериозни щети на близо намиращата се жилищна кооперация, а апартамент на първия етаж бе изцяло разрушен.

Коментари Напиши коментар

6

PGG

преди 7 години

Тия не бяха ли великите инвеститори!За толкова години нищо не са подменили от така съществуващото соцоборудване.Или чакат да ни вдигна цените.

5

Big Boy

преди 7 години

Пресцентъра на EVN Бургас уведомява, че лек пукот е бил едва-едва доловен от най-ранобудните жители на Хирошима и Нагасаки. Причината е в невинната игра на едно малко момченце (Little Boy). Няма данни за жертви и разрушения.

4

www

преди 7 години

ПАК Е ПРОТИВ ЕВРЕИТЕ - ВИНОВНА Е АЛКАЙДА..