Архив: Булфото
fallback

ЧЕЗ е изключил тока на тролейбусната мрежа в Перник, съобщи управителят на общинско предприятие "Тролейбусен транспорт" Емил Денков.

Дружеството дължи около 400 000 лв. за ток и не изпълнява ангажиментите си по договорения погасителен план.

Oще по темата

Тролейбусите са спрели, линиите се покриват от автобуси и бусове на други пътнически превозвачи. Областният управител Михаил Михайлов е изпратил искане до Министерството на финансите за предсрочно издължаване на субсидията на предприятието, за да може погасителната вноска да бъде изплатена, съобщава БТА.

От ведомството са уверили, че още днес парите ще бъдат наредени по сметка на община Перник, съобщи на пресконференция Михайлов.

По думите му в момента се подписва споразумение между община Перник, общинско предприятие "Тролейбусен транспорт" и ЧЕЗ, което да гарантира, че преводът от Министерство на финансите ще бъде изпратен по сметка на ЧЕЗ.

Тогава захранването на мрежата ще бъде възстановено, са обещали от електроснабдителното дружество, каза областният управител. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

аоуо

преди 10 години

Пълно безхаберие - кой е отговорен за града! Има ли кмет и общински съвет! Къде отиват парите от билети, защо не си оправят сметките - нали това включва билета - ток, заплати на шофьори? Те и заплатите на хората не плащат, не само тока!!! Ядат и пият с нашите пари. Кой е длъжен да ги чака да правят борчове на наш гръб, кои са те!!!

4

Анонимен

преди 10 години

Росица Янакиева - кмет на Перник- подкрепа за АБВ-Спрени тролеи

3

Анонимен

преди 10 години

А дръпнаха ли шалтера на енергото на бат сали?

fallback