Снимка: архив, Булфото
fallback

Изключително тежко е състоянието на 14-годишното момче, което вчера пострада, след като падна и се търкаля 80 метра по планински скат в Пирин, съобщи bTV.

Момчето е в болницата в Разлог. Състоянието му обаче не позволява транспортиране в друг град, предстоят му и 2 операции.

Oще по темата
Бащата, който е на 40 г., е в стабилно състояние, но е уплашен и премръзнал.

Планинският спасител Петко Панамски коментира, че бащата и синът тръгнали на преход през Джамджиев ръб без екипировка и без мобилни телефони.

Детето се подхлъзнало и паднало, а бащата веднага скочил след сина си, взел го и го носил на гръб до хижа Вихрен. През цялото време момчето е било в безсъзнание. Случайни хора около хижата ги видели и повикали спасители.

Пострадалите баща и син дължат 750 лв. за спасителната операция, в случай че нямат застраховка, съобщиха от ПСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 10 години

В същото време болниците са пълни с *** и всичките до един не осигурени и никой не може да им каже копче.

22

Ив

преди 10 години

Джамджиев ръб?! През зимата (макар тази зима да не е баш зима), това е безумно просто. Особено в Пирин, планина която е значително по-сурова. Аз и през лятото там на дадени места съм била изключително внимателна, правя си винаги застраховки, за телефон да не говорим!!! Не мога да повярвам как някой може да е толкова безотговорен. Да иде сам тоя баща разбирам, носи си глава на раменете. Ама да повлече малко момче, сина си, там... това не мога да го разбера!!

21

Кон

преди 10 години

До АнонименНищо им няма на пазарните отношения. Недостатъчно културен и особено неморален е журналистът, който в края на статията без връзка е написал за парични задължения на пострадалите хора. Такова поведение хората на капитализма нямат. *** да.

fallback